het gesprek begeleiden

ontwikkeling, therapie
of strategie voor je team

Soms is het tijd om als team met elkaar in gesprek en aan de slag te gaan.

Omdat je beter wilt worden of dingen wilt veranderen. Vaak noemen we dat teamontwikkeling. Als het structureel niet lekker loopt in is het meer tijd voor teamtherapie

Het kan ook zijn dat je aan de slag wilt met strategieontwikkeling: waar willen we naar toe en hoe komen we daar?  

Hierover met elkaar in gesprek zijn doe je niet elke dag. Dus als je daar tijd en geld in investeert, wil je ook dat het goed gaat. 

Ik begeleid en coach teams:
het gesprek van je team faciliteren
zodat jullie je op de inhoud kunnen richten en vooruit kunnen komen.
 

mijn aanpak

het proces in goede handen

Ik help jullie als begeleider of coach om het goede gesprek te voeren. Of op een andere manier met elkaar aan de slag te zijn zodat je team de goede beweging inzet.


Als jullie behoefte vooral op de inhoud en strategie ligt bekijken we eerst samen wat jullie wens precies is: nieuwe focus, keuzes maken, dromen concretiseren, inrichten, etc etc. Ik bedenk vervolgens een route (met alternatieven, zij- en omwegen) om daar te komen. Tijdens de dag of dagen bewaak ik het proces, zowel op het inhoudelijke als menselijk/ relationele vlak. Zodat jullie je op de inhoud kunnen richten.


Als je behoefte hebt aan de teamontwikkeling of teamtherapie gaan we eerst, samen met het team, kijken wat de behoefte precies is. Dit is een eerste en onmisbare stap. Hoe slechter de situatie, hoe noodzakelijker dit is. Vervolgens bepalen wat een passende manier is om hier samen aan te gaan werken. Dat kan eenmalig zijn, maar is vaak een traject met meerdere momenten.


Door de begeleiding van dit proces bij mij te leggen heb je een kundig iemand op de proces zitten en zijn alle teamleden vrij om onderdeel te zijn van en bij te dragen aan het teamproces. Als externe begeleider kun je, zeker als het om zaken als cultuur, samenwerking en 'de onderstroom' gaat dingen makkelijker bespreekbaar maken dan als teamleider of manager. 

wat anderen zeggen

quote-left

Ik wilde graag met twee teams een meer klantgerichte aanpak bereiken. Arnoud heeft ons op bijzonder prettige wijze daarnaartoe begeleid. Daarbij deelde hij ook nuttige observaties over hoe het team in elkaar zat en hoe we zouden kunnen veranderen. Het resultaat was dat beide teams hun producten, taken en marktbewerking helder hebben.  Een van de teams is echt enorm gaan “vliegen”, het andere team is zich wel bewust van de richting maar moet zich eerst nog bezinnen en nadenken voor ze echt uit hun stoel gaan komen.

quote-right

Floor van Dedem

HR manager

quote-left

Arnoud heb ik leren kennen als een integer mens en geweldige marketeer. Als marketeer creatief en vernieuwend. Met als talent om van niets "iets" te maken. Dit "iets" is dan een marketing concept of uitgewerkt idee. Het denkproces wat je als groep doormaakt kan Arnoud ook goed faciliteren, omdat hij doorvraagt en nieuwsgierig is naar een extra verdieping. Met heel veel plezier heb ik met Arnoud samen gewerkt en beveel ik hem aan.

quote-right

Frank Swinkels

directeur Christal en Datainside

wie je krijgt

Zet mij voor een groep mensen met een vraag of verlangen en ik ga aan. Ik schakel mijn capaciteiten in en trek mijn rugzak met ervaringen en instrumenten open. Ik breng positieve energie, warmte en scherpte in het proces. Met als doel de groep op een passende manier op hun gewenste bestemming te laten uitkomen. 

Vakinhoudelijk heb ik het meeste kaas gegeten van marketing, communicatie en fondsenwerving. Dat is de wereld waar ik ruim 10 jaar in rondloop. bij Berenschot als consultant, bij Christal als manager communicatie & innovatie en bij verschillende organisaties, vooral goede doelen, als procesbegeleider, teamcoach en marketeer: oa Kerk in Actie, Protestantse Kerk, Dierenbescherming, EO, MMID.
De afgelopen jaren heb ik me verder verdiept en ontwikkeld als coach/ therapeut. Daardoor ben ik beter in staat te horen en zien wat er in mensen en tussen mensen speelt en dat mee te nemen. Ik ben niet bang om de dingen te (laten) benoemen die onder de waterspiegel leven en houd rekening met de kwetsbaarheden en gevoeligheden van mensen. Teamtherapie is me op het lijf geschreven. 
Mijn creativiteit is er een van taal en woorden. En dat is vaak enorm behulpzaam in het benoemen wat er speelt. Ik zet mijn creativiteit ook in om verschillende werkvormen en oefeningen in te zetten om tot het gewenste resultaat te komen.
 

Neem contact met mij op!

Ben je nieuwsgierig geworden, of zelfs enthousiast? Wil je een afspraak maken?
Laat het me weten, dan neem ik contact met je op.